Ωφέλιμο για την καρδιά

Κλινικές μελέτες & επιστημονικές έρευνες

Ρύθμιση Σακχάρου και Μείωση Ολικής Χοληστερόλης

Η μελέτη είχε ως στόχο να αξιολογήσει τη δραστηριότητα του SugaVida κατά του διαβήτη σε  αρσενικούς αρουραίους Wistar στους οποίους είχε χορηγηθεί στρεπτοζοτοκίνη (STZ). Στους αρουραίους χορηγήθηκε αιθανολικό εκχύλισμα ταξιανθία του SugaVida ™. Ως πρότυπο αντιδιαβητικό φάρμακο χρησιμοποιήθηκε το Glibenclamide. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετρήθηκαν την 0, 7η, 14η και 21η ημέρα μετά από του στόματος χορήγηση μιας δόσης διαφορετικών εκχυλισμάτων SugaVida ™ (150, 300, 600 mg / kg b.wt) στις διάφορες διαβητικές ομάδες.

Στη μελέτη βρέθηκε ότι το αιθανολικό εκχύλισμα του SugaVida ™ βοηθά στη μείωση της γλυκόζης του αίματος σε διαβητικούς αρουραίους. Η μείωση του σακχάρου στο αίμα παρατηρήθηκε από την 7η ημέρα συνεχούς χορήγησης του εκχυλίσματος. Μετρήθηκε, επίσης, η επίδραση των εκχυλισμάτων του SugaVida ™ στο προφίλ λιπιδίων του ορού, όπως της Ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων (TG), λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), λιποπρωτεΐνης πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL) και λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL). Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στην ολική χοληστερόλη, LDL χοληστερόλη, VLDL χοληστερόλη και βελτίωση της HDL χοληστερόλης στους διαβητικούς αρουραίους. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το SugaVida ™ διαθέτει υπογλυκαιμική και αντι-υπερλιπιδαιμική δράση, Pharmanest, International Journal in Advances of Pharmaceutical Sciences

SugaVida – Διαβήτης και Διαχείριση βάρους

Το SugaVida ™ με αλκαλικές ιδιότητες, έχει βρεθεί ότι αναστέλλει την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης ορού. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το βάρος με οφέλη κατά της παχυσαρκίας.

  • K. Lim Edible Medicinal and Non Medicinal Plants

SugaVida – Αντιφλεγμονώδης δράση

Το SugaVida ™ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, τον πόνο και αυξάνει την ανεκτικότητα στον πόνο. Μελέτη αποδεικνύει ότι το SugaVida ™ διαθέτει ισχυρή αναλγητική και αντιπυρετική δράση.

  • International Journal of Pharmacy and Pharmacological Sciences

Ανεπάρκεια κοβαλαμίνης (Β12) και σύνθεση DNA

Ο ρυθμός σύνθεσης DNA σε κύτταρα με ανεπάρκεια B12 είναι περίπου 2 φορές χαμηλότερος από ότι σε κύτταρα με φυσιολογικά επίπεδα B12.

Ανεπάρκεια κοβαλαμίνης (Β12) και νευρικό σύστημα.

Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και μη αναστρέψιμη βλάβη, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα από το φυσιολογικό, μια σειρά από συμπτώματα όπως κόπωση, κατάθλιψη, και φτωχή μνήμη μπορεί να βιώσει. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί επίσης να προκαλέσει τα συμπτώματα της μανίας και ψύχωση.

Ανεπάρκεια κοβαλαμίνης και ομοκυστεΐνη

H ανεπάρκεια κοβαλαμίνης οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

  • Cobalamin, folic acid, and homocysteine, Gregorio Varela-Moreiras, Michelle M Murphy, John M Scott, Nutr Rev (2014) 67 (suppl_1): S69-S72.
Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *