Το Δέντρο

Το SugaVida™ προέρχεται από ένα μοναδικό φυτό: το φοίνικα Borassus flabellifer (Παλμύρα).

Η διάρκεια ζωής του φοίνικα είναι περίπου 100 χρόνια και χρειάζονται 15 χρόνια να αναπτυχθεί πριν δώσει φρούτα. Είναι απίστευτο ότι τα δέντρα Παλμύρα αυτοθεραπεύονται. Αυτό σημαίνει ότι στην καλλιέργεια τους δεν υπάρχει ανάγκη για τη χρήση φυτοφαρμάκων ή ζιζανιοκτόνων, και το SugaVida αποτελεί ένα 100% αγνό θρεπτικό προϊόν χωρίς καμία επαφή με βιομηχανικές χημικές ουσίες. Το δέντρο Παλμύρα είναι ένα από τα τρία είδη φοίνικα που παράγουν γλυκούς χυμούς, κοκκοφοίνικας και χουρμαδιά είναι οι άλλοι δύο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν πρέπει να συγχέεται με τη ζάχαρη από κοκκοφοίνικα, καθώς το SugaVida από το δέντρο Παλμύρα διαθέτει σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Τα δέντρα Παλμύρα δεν κόβονται καθώς παρέχουν τροφή, απασχόληση και καταφύγιο για εκείνους που ζουν και δουλεύουν τη γη. Ό,τι παράγεται από το δέντρο χρησιμοποιείται:

  • Τα φύλλα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν στέγες των σπιτιών
  • Οι ίνες των δέντρων χρησιμοποιούνται στην ύφανση παραδοσιακών καλαθιών και διχτυών για ψάρεμα (οι ίνες είναι τόσο ανθεκτικές που η μέση διάρκεια ζωής ενός διχτυού είναι 50 χρόνια!).
  • το ξύλο των «νεκρών» δέντρων χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο.