Τάρτα σοκολάτας & φουντουκιού με γκανάζ πραλίνας & μελιού με SugaVida!

Τάρτα σοκολάτας & φουντουκιού με γκανάζ πραλίνας & μελιού με SugaVida!

Αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πραλίνα, που συνήθως είναι γεμάτη επεξεργασμένη ζάχαρη, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα, χρησιμοποιώντας βούτυρο από ξηρούς καρπούς & φυσικά γλυκαντικά.

Υλικά για την πραλίνα
90 γρ. βούτυρο φουντουκιού
90 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
20 γρ. αγνό μέλι
20 γρ. SugaVida
¼ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλάϊων

Υλικά για την τάρτα σοκολάτας – φουντουκιού
160γρ. φουντούκια
100γρ. σοκολάτα
100γρ. λάδι καρύδας
100γρ. πραλίνα (από την παραπάνω συνταγή)
3 αυγά, χωρισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλάϊων
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50γρ. SugaVida

 

Υλικά για την γκανάζ πραλίνας μελιού
90γρ. σοκολάτα
120γρ. πραλίνα (την υπόλοιπη από την παραπάνω συνταγή)
100μλ. γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
35γρ. αγνό μέλι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C. Αλείφουμε μία φόρμα με στεφανάκι 23εκ. με έλαιο καρύδας.
2. Φιάχνουμε την πραλίνα μας, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
3. Για να φτιάξουμε την τάρτα μας, ψήνουμε σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, τα φουντούκια για περίπου 7 λεπτά. Κρατάμε 60γρ. Από τα φουντούκια για το γαρνίρισμα. Αφαιρούμε τυχόν φλούδες από τα φουντούκια και αλέθουμε, να γίνουν όσο πιο λεία και ομοιόμορφα γίνεται.
4. Ήπια θερμαίνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie και προσθέτουμε το έλαιο καρύδας. Όταν έχει λιώσει το μίγμα μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα μας. Αναμιγνύουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τη βανίλια.
5. Ανακατέψτε τα ασπράδια με το υπόλοιπο αλάτι έως ότου να έχουμε σταθερή μαρέγκα. Προσθέτουμε το SugaVida και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θα πρέπει να σχηματίζονται μαλακές κορυφές με καραμελένια όψη. Πολύ απαλά προσθέτουμε τη μαρέγκα μας στο μίγμα σοκολάτας, σε περίπου τρεις δόσεις. Αναμιγνύουμε απαλά – ώστε να φαίνεται σας ελαφριά μους σοκολάτας.
6. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίστε το ανάποδα και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά. Τοποθετόντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμη η βάση μας, όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι μαλακή, ενώ θα ακούγονται ‘φυσαλίδες’ να σκάνε όταν την αγγίζουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
7. Ετοιμάζουμε την γκανάζ μας. Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε με την πραλίνα μας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα φουντουκιού με το μέλι. Όταν ζεσταθεί και έχει λιώσει το μέλι, το αδειάζουμε σταδιακά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου να έχουμε ένα μίγμα λείο σαν γαλάκτωμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι το κέικ μας να κρυώσει τελείως και η γκανάζ να έχει πήξει. Ανακατεύουμε ελαφρώς την γκανάζ και την απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω από το κέικ. Μπορείτε να αφήσετε την γκανάζ για περισσότερη ώρα, για ακόμη καλύτερο ‘δέσιμο’. Κόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μισό, τα απλώνουμε πάνω στην γκανάζ και σερβίρουμε.

Show Buttons
Hide Buttons